Деца и кадри на АЕЦ се борят за библиотека на село

Деца и кадри на АЕЦ  се борят за библиотека на село

Своя съвременна училищна библиотека са решени да изградят будни деца от козлодуйското село Бутан. Те членуват в доброволчески клуб „Млади герои” към СУ „Св. Св. Кирил и Методий” и лансират организирано даряване на книги. Целта е събраните четива да напълнят лавиците на училищната библиотека в селото. Под ръководството на учителя Янко Морунов доброволческият клуб се е заел със отговорността за създаване на съвременна библиотека. Сами и със собствени средства, те са ремонтирали помещението, което всички вече наричат „Стаичка с прозорци към света”. В училището се обучават над 400 ученици от 1 до 12 клас, които имат нужда от достъп до информация, за да разгърнат своя потенциал и обогатят речника си. Въпреки нелеките условия, децата са мотивирани да пътешестват и опознават света на книгите. Кампанията за събиране на книги е придобила национален характер и е в ход до 31 януари 2018 г. В сайта timeheroes.org може да  се намери допълнителна информация за мисията, разказаха от селското школо.

Във връзка с инициативата, вратите на Младежкия клуб в Козлодуй ще бъдат отворени от 7 до 9 ноември, между 17:00 и 18:00 ч., за всички желаещи да се присъединят. Там ще бъдат и дамите от ЖенСъвет към АЕЦ “Козлодуй”, които подкрепят инициативата на местно ниво. Най-голям интерес се проявява към научната литература, включително списания, карти и атласи, художествени творби, учебници, детски книжки, речници, сборници, енциклопедии.

„Може би всеки от нас има в дома си книга, с която би се разделил. 
Нека заедно помогнем на каузата, защото, както добре знаем, капка по капка – вир става“, казват инициаторите на благородната кауза.
2017-11-03 15:04:38