Обновиха сградата на кметството в село Галатин

Обновиха сградата на кметството в село Галатин

С водосвет бе открита обновената сграда на кметството в село Галатин. Той бе отслужен от поп Георги. Средствата за ремонта са в размер на 5 000 лв. и са осигурени от Община Криводол. С тях е обновена фасадата на сградата, пребоядисани са прозорците, подменени са улуците и са реновирани част от кабинетите. В кметството освен ръководството на селото се помещава пощата и здравната служба.

„Сградата е една от най-големите в общината. Не беше ремонтирана повече от 50 г. Сега можем да се похвалим с модерната и визия“, каза кметът на Галатин Петър Георгиев.

Георгиев уточни, че в селото вече имат и две ново асфалтирани улици. Това са „Васил Левски“ и „Марица“. В тях са налети 180 000 лв.  Положен е цимент и на пътен участък до детската градина. Средствата за него възлизат на 5 000 лв., като от кметството са получили и финансова подкрепа от дарители.

„В селото живеят повече от 600 души има и много деца. Всичко, което правя, е за хората. Наскоро ремонтирахме уличното осветление, предстои следващата година да кандидатстваме за отпускането на средства, с които да направим още една детска площадка за най-малките ни жители“, допълни още селският кмет.

Хората от Галатин са доволни от новата придобивка и дейния си управник. Гост на откриването на обновената сграда бе кметът на Криводол Петър Данчев.

 
2017-11-01 11:45:20