120 ученици от Мездра рецитираха патриотични стихове

120 ученици от Мездра рецитираха патриотични стихове

Повече от 120 ученици от Мездра взеха участие в първото издание на Общинския фестивал за рецитиране на стихове по избрана от участниците тема „Моята Родина“ или „Детство мое“. Той бе организиран от Центъра за подкрепа за личностно развитие.

 В навечерието на Деня на народните будители – 1-ви ноември,  възпитаници на СУ “Иван Вазов“, ОУ “Христо Ботев“ и  ОУ “Св. Св. Кирил и Методий“ в Мездра, на СУ “Св. Климент Охридски “ в с. Зверино и на ЦПЛР рецитираха стихове на класици в българската литература, сред които Иван Вазов, Елисавета Багряна, Дора Габе и др.

Изпълненията оцени тричленно жури. Участниците в конкурса бяха разделени в две възрастови групи – I-II клас и III-IV клас. Изпълненията бяха индивидуални и колективни.

 Първо място в индивидуалните изпълнения от възрастова група I-II клас зае Валерия Стоянова от ОУ “Христо Ботев“. На второ място се нареди Цвети Павлова – възпитаник на ЦПЛР, а трета стана Сияна Митова от ОУ “Христо Ботев“. Иван Манчев от СУ “Св. Климент Охридски“ и Александър Цветков от СУ “Ив. Вазов“ получиха поощрителни награди.

 Възпитаниците на ОУ “Христо Ботев“ Мария Веселинова, Сабина Луканова и Милен Иванов бяха класирани на първо място в колективните изпълнения от възрастова група I-II клас. На второ място се наредиха Христина Димитровска и Магдалена Стефанова от ОУ “Св. Св. Кирил и Методий“, а трети станаха Александър Йолов и Преслава Кузманова от същото учебно заведение.

 Първо място в индивидуалните изпълнения от възрастова група III-IV клас заеха Катерина Гетова от СУ “Ив. Вазов“ и Цветелина Цонкова от ОУ “Христо  Ботев“. Ивалина Димитрова от СУ “Ив. Вазов“ и Станислава Стоянова от ОУ “Христо Ботев“ се наредиха на второ място. Трети станаха Самира Бусаири и Александра Дочева от същото учебно заведение. Поощрителни награди получиха Тереза Нецова от ОУ “Св. Св. Кирил и Методий“ и Грациела Иванова-възпитаник на ЦПЛР.

 Михаил Ценов и Милица Иванова от ЦПЛР бяха класирани на първо място в колективните изпълнения от възрастова група III-IV клас. Втора награда журито присъди на Анелия Йотова и Габриела Маринова от ОУ “Христо Ботев“. На трето място бяха класирани Христо Ценов и Маргарита Цонкова, възпитаници на ОУ “Христо Ботев“.

 Участниците в първото издание на Общинския рецитал конкурс получиха грамоти, а призьорите си тръгнаха с множество предметни награди.

 
2017-10-31 10:55:03