Отбелязаха празника на село Царевец

Отбелязаха празника на село Царевец

Десетки жители и гости на мездренското село Царевец отбелязаха храмовия празник на църквата „Св. Димитър“, празника на населеното място и откриха обновената зала за тържества. На мероприятието присъстваха секретарят на Община Мездра г-жа Севдалина Джамбазка, председателят на Общинския съвет - г-жа Яна Нинова, общински съветници и служители на Общинска администрация, кметове на населени места в Общината, местни жители и много приятели на с. Царевец.

Отец Данаил Цинцарски освети залата за тържества, реновирана по Общинска програма „Малки местни инициативи – Мездра 2017″. Кметът на с. Царевец Маргарита Петкова изказа благодарност към всички хора, вложили сърце, душа и труд за създаването на уютната реновирана зала.

„Одобреният проект по програмата за малки местни инициативи даде началото на ремонтните дейности, а хора, милеещи за родното село, дадоха всичко от себе си нещата да се случват по възможно най-добрия начин и резултатът да е този, който всички виждаме днес. Благодаря на всички вас, че уважихте днешния празник. Нека, закриляни от Св. Димитър, всеки ден да създаваме по едно чудо. От сърце желая на вас и всички хора, които обичате, да сте живи, здрави и успешни “, каза още Петкова.

Севдалина Джамбазка връчи поздравителен адрес от името на кмета на Общината инж. Генади Събков и пожела на кметът на с. Царевец и жителите на населеното място здраве и благоденствие.

„Благодарение на инициативността ви, със съвместните усилия на Общинска администрация, Общинския съвет и всички ваши дарители, днес се радвате на новата си придобивка. Бъдете здрави и нека имате много поводи за тържества в тази прекрасно обновена зала“, каза в словото си Севдалина Джамбазка.

Яна Нинова поздрави жителите на с. Царевец с техния празник и им пожела Св. Димитрър да ги закриля и да е винаги с тях:

„Смятам, че заедно успяхме да направим нещо, което е видимо за всички. Преди една година в Общинския съвет постъпи предложение в бюджета на Община Мездра да бъдат заложени средства за подпомагане на малки местни инициативи. Село Царевец кандидатства с проект и днес всички виждаме успешното му реализиране.

Благодаря на всички дарители и хора, помогнали с труда си за създаването на залата за тържества. Пожелавам ви тук да се събирате само за хубави поводи“, каза още Яна Нинова.

Общинските съветници Данаил Димитров и Наталия Христова също поздравиха Маргарита Петкова и жителите на Царевец с техния празник. От името на общинските съветници от групата на БСП те подариха и икона на Св.Мина - покровител на семейството.

Празникът на с. Царевец бе отбелязан с богата музикално-танцова програма. Тя включваше изпълнения на малките самодейци при НЧ „Просвета-1928“, Представителен танцов ансамбъл „Мездра“ с художествен ръководител Мирослав Аспарухов и Женска певческа група „Белокаменица“ с художествен ръководител маестро Цветанка Костова.
2017-10-26 17:08:15