Ремонтират спортната зала в Гложене

Ремонтират спортната зала в Гложене

На 25 октомври се проведе среща на кмета на община Козлодуй с хората от Гложене. На нея присъстваха десетки жители на селото, които изключително активно задаваха въпроси и търсеха решения на проблеми.
"Външните тоалетни в училището бяха проблем от години в Гложене, благодарим, че децата ни вече имат нормални хигиенни условия", сподели един от присъстващите жители. "Преди да станете кмет, боклука в Гложене се извозваше рядко и нямаше ред. От известно време се вижда, че има ритмичност в изхвърлянето на контейнерите, но обърнете внимание на осветлението в селото, на уличната мрежа, на пътните знаци, на часовниковата кула, на канализацията", сподели и Емил Петров, който беше подготвен с редица предложения и конкретни проблеми.
Маринела  Николова припомни, че тази година освен вътрешни тоалетни в училището се ремонтира и спортната зала. "Подготвяме документация за цялостна подмяна на уличното осветление по населените места. Имаме намерение да възстановим градския часовник, тези дни стартирахме процедура за избор на изпълнител за подмяна на отоплението в детската градина - също проблем, който генерира много разходи на селото. Търсим решения за видеонаблюдение в Гложене, за ремонт на здравната служба, на ромския клуб, за поправяне на тротоара в центъра на селото и каквото успеем ще включим в бюджет 2018-та година", каза кметът на община Козлодуй.
Юрик Мартинов даде информация за пътната инфраструктура и сроковете за ремонтиране на уличните отсечки. „Знаете, че заделяме средства за кастрация и обезпаразитяване на бездомни кучета. Но призовавам гражданите да проявяват повече съзнание и да не изхвърлят своите кучета на улицата. Защото ние колкото и усилия да полагаме в тази посока, ако хората продължат да пускат безстопанствените кучета проблема няма да го решим", каза също заместник кмета.
Жителите на Гложене пожелаха през определен период в селото да идва представител на Дирекция "Социално подпомагане", за да успяват трудно подвижните и социално слаби граждани на място да подават документи за помощи.
На 2 ноември предстои беседа с хората в Бута

 
2017-10-26 09:43:40