Златни медали за белослатински фокусници

Златни медали за белослатински фокусници

Началният учител от Бяла Слатина Ради Тутовски, заедно с дъщеря си Андриана, се завърнаха от национален форум на илюзионистите със златни медали. С първа награда от там е и ученичката на Ради Ива- ученичка в училище „Цани Гинчев“.

Началният учител от Бяла Слатина Радиум /Ради/ Тутовски повече от 30 години е отдаден на магичното изкуство. В своеобразната си втора професия той е посветил дъщеря си- Андриана Тутовска. Той обучава и част от възпитаниците си от НУ „Цани Гинчев” в града. Рони шоу и щерката му, Ани шоу, спечелиха златни медали в категорията сценична магия - „General Magic“. А възпитаничката му, четвъртокласничката Ива Георгиева, грабна първа награда в категорията „Детска магия”. Изкуството на двете момичета бе проследено отново и по време на гала концерта на лауреатите от фестивала.

Първият по рода си национален магичен фестивал под надслова „Нова българска магия” се проведе на 13 октомври в кинотеатър „Освобождение” в София. На откритата сцена се събраха млади и изявени български илюзионисти с авторски номера и трикове от ново поколение. Сумата, събрана от входните такси за участие, бе дарена на дома за ветерани артисти.

Цвета СТЕФАНОВА
2017-10-17 10:52:15