Община Козлодуй отличи дарители и доброволци

Община Козлодуй отличи дарители и доброволци

АЕЦ, ДП РАО и Русатом Сервиз с плакети за бизнес подкрепа

 

За втора поредна година Община Козлодуй отличи доброволци, партньори и дарители. Тържествената церемония се проведе на пл. Христо Ботев. Поводът е професионалния празник на служителите в администрацията 12 октомври, който е и Ден на българската община. В словото си кметът Маринела Николова подчерта, че е особено радостна, че в деня на отворени врати общината е била посетена от над 200 ученици, които са се запознали отблизо с нелеката работа на администрацията. Тя не спести и решените проблеми, оставени от управлението на Румен Маноев- изплатени над 75 000 лв. дългове на кметство Бутан, отпадане на запора на сметката на община Козлодуй, издаден по искане на фирмата-изпълнител на стадиона и споразумение с министерствата на финансите и на околната среда за корекции по водния цикъл за 4.3 млн. лв. „Искам да благодаря на всеотдайния екип в общината и на всички вас и вашите семейства, които ни разбирате и подкрепяте, защото виждате и сте убедени, че Козлодуй се променя и става по-хубав.“, заяви Маринела Николова.

След това с грамоти и сувенири бяха наградени десетки жители на общината, участвали в инициативи по почистване и благоустрояване на населените места. Те им бяха връчени от заместник-кмета Юрик Мартинов. Сред тях са и ДГ „Звънче“ и център „Галекса“. За първа година в Козлодуй ще бъдат поставени над 200 пейки и 214 кошчета, като всички те са по искане на домоуправители, съобщи Мартинов и представи всички проекти по които работи общината.

В категорията „Гражданска активност“ бяха отличени най-големите критици на местната власт в града, подаващи сигнали или пишещи в социалните мрежи. От името на наградените Лидия Димитрова и Росен Попов споделиха, че макар да са определяни като „черни овце“ те смятат, че чрез критиката си допринасят да се видят и решат много проблеми и са доволни, че общинското ръководство се вслушва в забележките им.

 

Много бизнесмени и управители на фирми бяха отличени в категорията „Бизнес подкрепа“ за щедрата им дарителска помощ към община Козлодуй. Със специални плакети бяха наградени АЕЦ Козлодуй в лицето на Янчо Янков- директор „Производство“ и ДП РАО в лицето на зам. изпълнителния директор Георги Разложки, както и Русатом сервиз, Атоменергоремонт, Енергоремонт Козлодуй. Поздравителен адрес към община Козлодуй от името на АЕЦ Козлодуй и изп.директор Иван Андреев прочете Янчо Янков. 

Поздрав за всички присъстващи бе концертът на обичания Орлин Горанов, а кулминация на празника- красива заря.

Всичко за наградените очаквайте в броя на вестник "Враца днес" във вторник.

Иво ЙОРДАНОВ 

 

 

 


sn.1
sn.2
sn.3


2017-10-15 12:53:45