Ученичка стана кмет за един ден на Кнежа

Ученичка стана кмет за един ден на Кнежа

По повод Деня на Българската община за втора поредна година пв община Кнежа се проведе инициативата „Мениджър за един ден“. Ученици от ОУ „Васил Левски”, гр. Кнежа, ПГЗ „Стефан Цанов” и ПГМЕТ „Христо Смирненски” прекараха един реален работен ден в сградата на Общината. Целта бе да се даде начало на кариерната реализация на учениците, като по време на инициативата младите мениджъри заеха работните места на директорите, заместник-кметовете и влязоха в ролята на Кмет за един ден. Те имаха възможността да се запознаят с реалната работа на общинска администрация и съответната длъжност в рамките на един работен ден.

Мястото на кмет на Община Кнежа зае Рая Кръстева, а заместник-кметове бяха Тони Наков и Александра Желязкова. Със задачите на секретаря на Общината се зае Преслава Кузманчовска. Директор на Дирекция „Обща администрация” беше Радослав Йорданов, а Владислав Цонковски - Директор на „Специализирана администрация” .

Учениците се запознаха с историята, структурата, различните отдели, отговорностите, практиките и стандартите на работа в Общината.

„Смятам, че „Мениджър за един ден” е изключително полезно начинание, тъй като дава възможност на участниците да изберат подходящата за тях професия и да научат как да бъдат успешни в кандидатстването за работа. Надявам се да сме били полезни за тях и в бъдеще да могат да използват наученото в практиката си.”, категоричен е кметът на община Кнежа Илийчо Лачовски.
2017-10-13 11:35:30