Сръбска мега-звезда и фолкорен фестивал забавляват хората на събора в Селановци

Сръбска мега-звезда и фолкорен фестивал забавляват хората на събора в Селановци

Пъстри и изпълнени с различни мероприятия и творчески изпълнения са празничните дни за жителите и гостите на Селановци. Тази година за събора пристигнаха двойно по-голям брой състави. Началото на празничната програма бе дадено вчера със спортния празник „При нас е весело“. Днес е представянето на авторски филм на Румен Цеков и CD диск на Андрей Врачански. Подаръкът за любителите на театъра ще е постановката „Женско царство“, в която главната роля е поверена на Искра Радева.  

Петъкът започва със спортен празник. Игрите са надбягване на учители с високи токчета и състезания по ронене, белене и превозване на царевица, както и надбягвания с велосипеди.

 В 14 часа ще бъде официалното откриване на 12-тия международен фолклорен фестивал „Кукурузени усмивки“.  За да се включат в него пристигат изпълнители от Румъния и Украйна. Дефиле предвождано от детския духов оркестър на „ОДК“ ще даде старт на събитието. Кметът на Селановци ще направи символично поливане на мотики, с пожелания за плодородие.

Вечерта на сцената ще има концерти на танцови състави от Украйна  и на сръбската мега звезда Драган Коич -Кеба, който пристига в селото след проведено допитване до гражданите пожелали да ги весели сръбския изпълнител. Съботата ще има турнири по класическа и канадска борба, а вечерта площада ще оглася народната певица Ивелина Колева.

В дните на събора на Селановци ще бъдат проведени и т. нар. „Дни на производителя“. По време на тях майстори от различни краища на България ще могат да презентират и продават продукцията си, без да заплащат наем за това.

Проявите се финансират предимно от дарители. Един от тях е АЕЦ „Козлодуй“, с чиито средства ще се покрият разходите за наемането на сцена и ефектно осветление, където да се провежда културната програма.

 
2017-10-12 10:24:07