Обновена сграда посреща възпитаниците на ДГ „Огнян Михайлов” в Кнежа

Обновена сграда посреща възпитаниците на ДГ „Огнян Михайлов” в Кнежа

С водосвет и празнична програма официално бе открита обновената сграда на ДГ „Огнян Михайлов” финансирана по Проект „Красива България” към Министерството на труда и социалната политика.
Договорът между Община Кнежа и MТСП бе подписан през март тази година, три месеца по-късно започнаха ремонтните дейности и на 8-ми септември обектът бе завършен. Общата стойност на проекта е малко над 276 000 лв., от които 176 000 лв. е общинското съфинансиране, което е задължително изискване на програмата. В резултат от изпълнението е направена нова красива фасада на сградата, подменена е цялата отоплителна система и е монтиран нов водогреен котел на газ, направена е външна топлоизолация на стените, положена е изолация по покривната таванска плоча, старата дървена дограма на приземния етаж бе подменена с нова PVC такава.
Смятам, че всеки един от участниците в строителството добре изпълни своите задължения. Благодаря на изпълнителя „Еврострой РН“ от град Плевен за участието в проекта и за приключването на работата преди предварително уговорените срокове.
Реализацията на проекта е от значителна важност за децата, посещаващи детското заведение, техните родители и персонала, който работи там. Вече са изпълнени условията за добра здравословна и естетическа среда в детската градина, подобрени са условията на труд и обучение, осигурен е уют и комфорт на децата.
2017-10-04 14:33:44