Първа изложба на талантлив майстор от Мездра

Първа изложба на талантлив майтор от Мездра

Първата изложба на майстора на произведения от дърво Тихомир Николов бе открита в археологическия комплекс „Калето“ край Мездра. Експозицията посети икметът на общината инж. Генади Събков. Над 20 произведения на талантливия мъж от Мездра бяха подредени в една от залите на комплекса.

В началото на мероприятието ръководителят на археологическия комплекс инж. Димитър Павлов поясни, че произведенията на Тихомир ще останат в обекта до края на годината. След това Община Мездра ще окаже съдействие творбите на Тихомир да бъдат изложени и в други градове на България, за да могат повече хора да се докоснат до таланта на мездренчанина.

Кметът поздрави майсторът за таланта, с който изработва уникални произведения. Инж. Събков каза, че неудобствата, които Тихомир изпитва са несъизмерими сдарбата, който Господ му е дал.

„Произведенията имат висока художествена стойност и начинът, по който можем да помогнем на нашия съгражданин и на себе си е като закупим нещата, които ни харесват. Сигурен съм, че всеки един от нас ще остане доволен от това, което ще види и ще си купи. Заедно с инж. Павлов ще закупим един от експонатите и ще го подарим на наши близки или приятели“, допълни кметът. Той изтъкна, че добрината и човещината нямат финансово измерение и призова повече хора да си закупят от прекрасните произведения, като по този начин ще подкрепят Тихомир.

Тихомир Николов разказа за извървения път от изработка на малки рози и поръчки на мебели до създаването на изкусителните експонати от дърво. Мъжът благодари за подкрепата на Община Мездра за популяризиране на таланта му и заяви, че не се притеснява да работи неуморно, стига да има много поръчки.

За да подкрепят талантливия жител на Мездра ,на изложбата присъстваха директорът на комплекса за социални услуги за деца и лица с увреждания в града Диана Вутова, Наталия Горанова - директор на Общинския център за социални услуги и дейности, потребители на предлаганите услуги и представители на Съюза на инвалидите и Съюза на глухонемите. 
2017-09-26 15:21:11