На събор в Долни Вадин

На събор в Долни Вадин

На 22 септември китното крайдунавско селце Долни Вадин отпразнува своя традиционен събор. Домакини и организатори на интересната програма бяха Анелия Спасова, Секретар на НЧ „Съзнание - 1927” - с. Долни Вадин и нейният екип, както и кметът на селото - Иван Спасов. Участници в различните културни мероприятия бяха доброволците от проекта „Село на заем” 1 и 2. Проектът дава възможност на 15 градски герои над 18-годишна възраст да се потопят в селският живот във всички негови радости и несгоди, да живеят в семейства на село и да подарят своите грижи и внимание на възрастните хора в селото, търсейки различни начини на неговото съживяване.

За доброто настроение на жители и гости на Долни Вадин се погрижиха и танцьорите от ТС „Чародейка” - Плевен, ТС към НЧ „Развитие - 1892” - Бяла Слатина и Пенсионерски клуб „Дунавски кът” - с. Долни Вадин.

Официални гости на събитието бяха Росен Добрев, кмет на Община Оряхово и представители на общинска администрация, както и Красен Кръстев, народен представител от 44-то Народно събрание, както и кметове на кметства в общината - Галина Светозарова - кмет на кметство Лесковец и Венера Цекова - кмет на кметство Галово.


1
2


2017-09-25 11:49:57