Кмет порица съветници за бламирано решение

Кмет порица съветници за бламирано решение

Неразбирателство между кмета и общински съветнции в Мездра настъпи след предложение на градоначалника. Инж. Генади Събков поиска от местните сенатори да одобрят предложение за закупуване на нови кухненски уреди за детски градини и цистерна за миене на улиците в града, поискана от шефа на ОП "Чистота". За инвестицията кметът предложи да се похарчат спестени от администрацията средства, обаче удари на камък. След отказа на съветниците градоначалникът разпространи отворено писмо до медиите, в което изказва възмущение от поведението на местните политици.
"При положение, че са осигурени необходимите финансови средства, нямам логично обяснение за отрицателното гласуване на съветниците", казва кметът и се обръща към директорите на забавачки и шефа на комуналното дружество:

"Сигурен съм, че тези съветници, без дори да ги питате, ще обясняват колко много подкрепят образованието и как са загрижени за чистотата в града. Думи, думи, думи...Кой вече ще им вярва?", пита реторично градоначалникът и препоръчва на родителите да се обясни на родителите защо децата им се лишават, а на гражданите - защо ще продължава "сухото миене" на града и как ще продължават да дишат "полезен" прашен въздух. 
2017-09-20 15:52:56