Над 70 първолаци прекрачиха прага на ОУ “Христо Ботев“

Над 70 първолаци прекрачиха прага на ОУ “Христо Ботев“

Кметът на Община Мездра инж. Генади Събков откри учебната година в ОУ “Христо Ботев“. Прага на учебното заведение прекрачиха 402-ма ученици. Най-развълнувани бяха 72-мата първокласници, които с трепет за първи път усетиха силата на познанието и чуха първия си училищен звънец. Тържеството започна с издигане на националния флаг. Възпитаници на учебното заведение представиха богата музикално-художествена програма.

Кметът приветства присъстващите с началото на новата учебна година и отдели специално внимание на първокласниците и на техните учители:

„Сигурен  съм, че с надежда и усмивка прекрачвате прага на ОУ “Христо Ботев“, защото сте избрали най-добрите учители. Специални поздравления за учителите на най-малките, защото Вие ще заместите мама и тати и то много успешно.“, каза в словото си Генади Събков.

Директорът Иван Иванчев приветства присъстващите и пожела на възпитаниците на училището незабравими дни, успешно обучение и вяра в учителите, които ще ги водят по пътя на знанието и успехите.

Кметът уважи и тържеството за началото на учебната година в ДГ “Мир“. Малчуганите и техните възпитатели бяха подготвили множество стихчета, песни и танци.

В словото си директорът Зоя Цветкова каза, че 15-ти септември е ден, изпълнен с много усмивки, радост и воля. Ден, в който започва и ден, в който продължава усъвършенстването на бъдещото поколение на нацията.

Инж. Събков поздрави малчуганите и техните родители и отбеляза, че  благодарение на високия професионализъм на екипа на детското заведение, децата в ДГ “Мир“ постигат сериозни резултати още в първите години на своето развитие и интелектуално формиране.

В първия ден на учебната 2017/2018г. кметът лично посети всяко едно от детските и учебни заведения в Община Мездра и връчи поздравителен адрес на колективите.
2017-09-15 16:15:19