СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Криводол откри учебната година

СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Криводол откри учебната година

С празничен водосвет, стихове, песни и много пожелания беше открита новата 2017/2018 учебна година в СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в гр. Криводол. На училищния празник присъстваха много родители, учители и гости.

 Тържеството започна с издигане на националния флаг под звуците на химна на Република България и приветствени думи към ученици, родители и гости. Последва водосвет за здраве и благополучие през новата учебна година, отслужен от отец Николай.

         Директорът на училището пожела на всички успешна и ползотворна нова учебна година. Своето обръщение тя адресира към учениците и най-вече към първокласниците, които с вълнение и трепет очакваха да влязат в класните стаи.

         Тържеството за първия учебен ден в СУ „Св. св. Кирил и Методий“ продължи с много песни, стихове  и танци, след което бе ударен и първия звънец, приканвайки всички да влязат в класните стаи. Първи прага на своето училище прекрачиха по традиция най-малките - първокласниците. В прекрасните стаи класните ръководители им пожелаха успех с букварчето и математиката, много мечти, усмивки и игри.

 

35 първокласници посрещна  СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в първия учебен ден. 337 ученици, разпределени  в 17 паралелки от 1 до 12 клас, ще посещават училището през настоящата година. През лятото бяха извършени дейности по обновяване на класните стаи и коридорите. Обновени са кабинетите по музика, история и български език. С много старание и внимание към детайлите класните стаи са превърнати в приятно място за учене и отмора на учениците, които освен че радват окото, възпитават у децата вкус към красивото и загриженост да го пазят.

 
2017-09-15 12:07:10