ДП РАО на втора позиция в крайното класиране на Работническата спартакиада

ДП РАО на втора позиция в крайното класиране на Работническата спартакиада

Пет призови места записаха в историята на XV-тата Национална работническа спартакиада на енергетиците женските отбори на Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци” (ДП РАО). С още две първи отличия – на мъжкия тим по тенис на корт и на смесения отбор по петанк, както и благодарение на завоюваните също 8 втори и 9 трети места спортната делегация на Предприятието се нареди на втората позиция в крайното комплексно класиране.

В дните на Спартакиадата женският волейболен отбор на ДП РАО затвърди лидерската си позиция от последните години като завоюва крайната победа на „плажен волейбол” и „волейбол в зала”. Първо място записаха жените и в дисциплините „тенис на маса” и „дартс”. Отлично се проявиха и дамите в „спортната стрелба”, където за първи път спечелиха шампионско място (и трето – за втория отбор по стрелба). Като постижение се отчита и второто място в дисциплината „теглене на въже” при жените заради силния и много оспорван двубой с победителките от АЕЦ „Козлодуй”. Достойно бе представянето на мъжкия и женския отбор в плувните дисциплини, където ДП РАО участва само за втора година.

Националната работническа спартакиада с международно участие се организира за 15-та поредна година от Националната федерация на енергетиците (НФЕ) към Конфедерацията на независимите синдикати в България. Тя се проведе в периода 6-10 септември 2017 г. В спортната надпревара се включиха отбори от 16 енергийни дружества, които се състезаваха в 16 дисциплини. Комплексно първото място зае АЕЦ „Козлодуй”, на трето място остана ЕСО ЕАД.

„Целта на Спартакиадата е да спомогне за популяризирането и развитието на широка основа на спорта като движение, култура, възпитание, здраве и развлечение сред работещите в енергетиката и свързаните с нея дейности, тяхното емоционално мотивиране и създаване на трайни навици за занимания със спорт.”, обосновават организаторите от НФЕ провеждането на мащабното спортно събитие.

 

                                                          
2017-09-12 14:51:36