Велопоход тръгва от Мездра

Велопоход и състезание по майсторско управление на велосипед за ученици от I –VII клас ще се проведат в Мездра на 22 септември 2017 г. Мероприятията се организират от железничарската община и са посветени на Европейския ден без автомобили. Той се провежда ежегодно, като през 2017г. ще премине под мотото „Заедно стигаме по-далеч“.

Велопоходът ще се проведе по маршрута Мездра – с. Долна Кремена – Мездра и ще бъде без състезателен характер. В него могат да вземат участие всички желаещи, без ограничение на пол и възраст. Велопоходът ще стартира в 09.30 часа. Участниците ще тръгнат от паркинга пред хотел „Родина”. Колоната ще бъде водена от полицейски ескорт на Районно управление „Полиция“ в Мездра. В с. Долна Кремена участниците ще направят почивка и ще присъстват на тържественото честване на празника на селото.

Всички участници ще вземат участие в томболата за големите награди на Община Мездра, която ще се тегли след награждаването на победителите в Състезание по майсторско управление на велосипед. То ще се проведе на площад „България" и ще започне в 11.00 часа. В надпреварата могат да вземат участие ученици от I-VII клас момчета и момичета. До участие в състезанието се допускат и ученици, учещи извън територията на община Мездра.

Децата ще бъдат разделени в четири възрастови групи: I-II клас момчета и момичета, III-IV клас момчета и момичета, V-VII клас момчета и момичета. Надпреварата за демонстриране на майсторското управление на велосипед ще се проведе в следните дисциплини: слалом, осморка и прецизно каране между очертани линии.

Документи за участие се подават в срок до 20.09.2017 г. в ст. 216 на Община Мездра при г-жа Жанета Маринова.
2017-09-08 15:56:57