Оряхово укрепва свлачище с пари от държавата

Оряхово укрепва свлачище с пари от държавата

Опасно свлачище, което повече от 20 години тормози жителите на Оряхово, укрепва с мащабни строителни дейности общинската управа. Ремонтите са съсредоточени на улица „Бататовица“. Там проблемът със свлачищните процеси стои вече 20 години и това са първите ефективни мерки за овладяването му, коментираха за „Враца днес“ от местната администрация.

„Изграждаме подпорна стена, нови пътни съоръжения /бордюри, тротоари, знаци/, полагаме нова асфалтова настилка и решаваме дългогодишни проблеми с водоснабдяването и преноса на ел. енергия. Говорим за свлачище, което на практика поставяше в изолация живущите в района и заплашваше живота им“, разказа за „Враца днес“ зам.-кметът Ивайло Иванов. Той уточни, че средства за мащабната строителна кампания са около 300 000 лв. Финансирането е поето от регионалното министерство след поредица писма с молби от общинската администрация.

Самото свлачище е регистрирано преди години от "Геозащита"-Плевен. От там са излизали многократно с препоръки за справябне с природната стихия, включително с предложение за евакуация на живущите в района.

Очаква се укрепителните ремонти да финишират до края на септември, каза зам.-кметът на Оряхово. В работата активно участват и служители на ВиК-Враца. 

 
2017-09-05 13:53:41