Майстор-дърворезбар успя да намери купувачи на изделията си

Майстор-дърворезбар успя да намери купувачи на изделията си

Глухоням майстор-дърворезбар от Мездра успя да намери къде да продава уникалните си произведения. Това стана след като от местната общинска администрация афишираха трудния му живот и липса на средства, въпреки огромния талант, който има. В момента клиенти от цяла България и наши сънародници, работещи в чужбина поръчват негови произведения. Други, пък, желаят да се сдобият с портрет на свой любим човек, изваян от майсторските ръце на Тихомир. За целта хората изпращат снимки, благодарение на които даровитият мъж прави детайлни репродукции на образа.

 

„Клиентите на Тихомир, които поръчват чрез мен, имат различни вкусове и индивидуални предпочитания. Той се съобразява с тях, като се договарят и за крайната цена на продуктите. Сега той се чувства по-щастлив и пълноценен, защото има работа и може да дава своя принос за сформиране на семейния бюджет.“, каза Нина Димитрова.

 

Случаят на Тихомир „достига“ до обществеността благодарение на съседката му Нина Димитрова. Тя потърси съдействие от инж. Димитър Павлов, ръководител на АК „Калето“ за популяризиране таланта на Тихомир.

 

В края на септември в Арт центъра на АК „Калето“ ще бъде открита изложба с произведения на даровития жител на Мездра.
2017-08-30 15:24:06