Хърлец отпразнува събора си

Хърлец отпразнува събора си

"Благодаря на децата от Хърлец и на техните ръководители от местното читалище, които бяха с нас в Черна вода и представиха прекрасно Козлодуй и България. Поздравявам жителите и гостите на Хърлец, и пожелавам весел празник на всички", с тези думи кметът на общината се обърна към стотиците присъстващи в петък на традиционния събор в селото.

Събитието бе открито с много танци, а негови организатори бяха кметство Хърлец и НЧ „Н.Й. Вапцаров – 1927“. Началото на празничната програма постави кметът на населеното място Огнемир Симов: „Хърлец е сред китните български селца с богата култура и традиции, носещи духа на нашите предци. Знам, че богатството на едно населено място са неговите жители - успяващи, можещи и търсещи. Благодаря и на всички наши дарители, които спомогнаха днешният празник да бъде толкова красив. Благодаря и на всички съграждани, които през годината проявиха лична инициатива и положиха личен труд и средства. Поздравяваме ви за личния пример – заедно можем повече. Скъпи съграждани, гости и приятели, от все сърце ви желая здраве и успехи във всичко, към което се стремите и много нови благородни начинания за добруването на нашето село“.

Литаковската духова музика откри празника и на площада се извиха кръшни хора. Програмата продължи с изпълнения на децата от ДГ „Здравец“ и танцов състав „Веселушки“.

Акцентът на вечерта беше концертът на Капански ансамбъл, Разград, който създаде празнични емоции на присъстващите, а кулминацията му бе празничната заря.


сн. 2
сн. 4


2017-08-28 09:54:50