Хърлец посреща празник с ново кметство

Хърлец посреща празник с ново кметство

С няколко придобивки посреща Хърлец традиционния си събор.

„Радвам се, че направихме основен ремонт на сградата на кметството, в която се помещават много институции. Съвместно с другите собственици от кооперация „Аугуста“ сменихме дограмата и ремонтирахме външните стени на сградата и сега тя има съвременен облик. В нея сме вложили само 19 000 лв. от капиталовите разходи на кметството”, споделя кметът Огнемир Симов. Той се хвали също с около 150 кв.м. изкърпени дупки по главната улица „Г. Димитров“ и възстановени около 200 м от улица „Благой Иванов“, която била в много лошо състояние. Обновено е и кръговото кръстовище в селото с нови алпинеуми и знамена.

„Подкрепихме инициативата на живущите на  ул. „Хр. Ботев“, които ремонтираха детската площадка на нея. Закупихме комбинирано съоръжение, за да могат децата да играят още по-пълноценно на нея“, разказва още Симов. Десет нови паркови пейки са поставени на площада. За поддръжката  на зелените площи е закупена нова дребна земеделска техника - резачки, кастрачки и косачки.

„До края на строителния сезон планираме ремонт на покрива на здравната служба и насипване на 600 м улици с баластра. Очакваме одобрението на проект за 100 % подмяна на водопроводната мрежа на селото, с който кандидатства общината“, съобщи кметът на Хърлец.

Едно от най-големите събития на селото е 90-ата годишнина на читалище „Н. Й. Вапцаров“, за което се организира голям концерт. Успехите на местните самодейци са много. Само през тази година те получават две отличия. На първото издание на фестивал „Русалии“ в Петрич получават две втори места. Участват за първи път и на кукерския празник в Перник, а само преди дни детският танцов състав се връща от румънския град Черна вода, който си партнира с Козлодуй.

За традиционния събор, който започва днес, в селото ще дойде Капанския ансамбъл от Разград и Литаковската духова музика, както и най-малките самодейци от детската градина със своя танцов състав. По традиция празничната вечер ще завърши с красива заря.

„Позволете ми от вашите страници да пожелая на всички хърлечани здраве, упоритост, добруване, щастливи мигове с близки и приятели и все така да носят дълбоко в сърцето си родното място”, признава кметът Огнемир Симов.


1


2017-08-25 10:39:55