Софрониево има нов облик

Софрониево има нов облик

Демира Димитрова, кмет на Софрониево

“Една от основните дейности на кметство Софрониево през тази година е ремонтът на улици. С капиталови средства асфалтирахме частично две улици. В тях са вложени по 7 000 лв. С активното участие на живущите и материали от кметството бе бетонирана още една улица,  а други бяха насипани”, разказва кметът Демира Димитрова. За нуждите на благоустройството пък е закупен камион „Ивеко“. Кметството може да се похвали със спечелен проект по програма „За чиста околна среда“ на стойност 9 998 лв. Той носи името „Зелено бъдеще от поколенията за поколенията“.

„Благодарение на него ще поставим беседка и ще разхубавим още повече възстановения парк зад кметството. Доста усилия ни коства поддържането на чистотата, но успяваме и Софрониево вече има друг облик“, отсече кметицата.

Продължава и благоустройството на стадиона. След като е оправен терена, е сменена и дограмата на съблекалните.

„Очакваме обещаната субсидия от община Мизия в размер на 3 000 лв., за да може клубът ни „Ураган 33“ да започне новия футболен сезон“, съобщи Димитрова.

За събора в Софрониево се готви богата програма. Днес ще има богата фолклорна програма с участието на самодейци от Оряхово, Бутан, Сухаче, Септемврийци, Челопек и Селановци. Ще свири прочутата Оряховска духова музика. Утре за всички ще пее обичаният изпълнител Райко Кирилов, а след него ще свири духов оркестър от с. Лесура“, споделя амбициозната кметица.

Тя започна с цирк за най-малките ни жители „На всички жители и гости на празника на Софрониево пожелавам да са живи и здрави, много упорити и да постигнат желаните успехи“, споделя Демира Димитрова.
2017-08-25 10:28:43