Кмет и зам.-кмет гостуваха в Румъния

Кмет и зам.-кмет гостуваха в Румъния

Кметът и зам.-кметът на община Козлодуй бяха на работно посещение в Черна вода, Румъния. Маринела Никоколова и Юрик Мартинов се срещнаха с градоначалника на румънския град Ливиу - Кристиян Негойта. В проведените разговори продължи обсъждането за участие и осъществяване на съвместни проекти. Визитата на групата от община Козлодуй съвпадна с честването на годишният празник на града, което даде възможност на нашите представители да се запознаят с фолклора, традициите и културата на северните ни съседи. Специални гости в Черна вода бяха и деца на възраст между 11 и 14 г. от фолклорния ансамбъл „Веселушки” отХърлец, които взеха участие в програмата съвместно с техни връстници от Молдова, Румъния и Унгария.

По време на посещението си българските кметове се срещнаха с индийския посланик за Румъния, Молдова и Албания. Запознаха се с кметовете на северна и западна Еуфория и Констанца, които дадоха кратка информация за участието си в европейски програми за укрепване на крайбрежната зона на Румъния. Проведе се среща с представители на Черна вода и Шабла, които работят по съвместен проект за подобряване на площи за обществено ползване. По време на визитата нашата група е посетила столицата на Румъния, Букурещ. 
Припомняме, че на 27 май тази година  Маринела Николова подписа споразумение за сътрудничество с кметовете на Пакш, Унгария и Черна вода, Румъния. Тогава страните изразиха съгласие за трайно партньорство и взаимно сътрудничество за осъществяване на съвместни дейности, както и за проекти в областта на местното самоуправление, инфраструктурата, благоустройството, социалните дейности, културата, спорта и туризма.
2017-08-24 12:15:57