Чиновници и студенти метоха заедно в Мездра

Чиновници и студенти метоха заедно в Мездра

Над 20 служители на общинска администрация в Мездра днес хигиенизираха и разкрасиха два обекта в града. В последния ден от тазгодишната студентска бригада и преди традиционния пазарен ден в града, бе пометен районът на общинския пазар. Отпадъците бяха извозени с техника на ОП “Чистота“.

Служители на Община Мездра разкрасиха и пространство, разположено между блокове № 1 и № 2 в града. Те боядисаха детските съоръжения и пейките и им придадоха по- приветлив вид.

Георги Гергов, гл. експерт „Екология“ поясни, че инициативата е на ръководството на Община Мездра, а служителите работят доброволно и с желание. Той призова и гражданите също да се включват с доброволен труд в почистванията, които общинска администрация традиционно организира.

„Моля нашите съграждани, които имат възможност след работа или през почивните дни да почистват детските площадки и градинките в междублоковите пространства и индивидуални дворове да бъдат по- активни. Община Мездра ще съдейства при необходимост от осигуряване на техника за извозване на отпадъците. Нека всички ние да помогнем, за да бъде Мездра по-чиста и по-приветлива за нас и нашите деца.“, апелира Георги Гергов.

Инициативата на Община Мездра бе приета положително от гражданите. Те заявиха, че по този начин се дава добър пример на жителите на града и се стимулира тяхната ангажираност в разкрасяването му.

 

 
2017-08-16 10:55:00