Бебе и дядо полетяха 10 метра над земята

Бебе и дядо полетяха  10 метра над земята
Десетки ентусиасти полетяха с въздушен балон във въздуха над Козлодуй. Над 80 нетърпеливи щастливци се издигнаха 10 метра над земята. Двойно повече бяха желаещите за безплатния полет, но атмосферните условия не дадоха време всички да се възползват от атрацията. Най-малкият участник бе на 2 години, а най-възрастният – на 61 години. Освен жителите на общината, дойдоха и хора от градовете Бяла Слатина, Враца, Мизия, Видин, Павликени. 
„В града съм на гости при приятели. От малка имам желание да се кача в огромен въздушен балон като този от детския филм „Приключенията на барон Мюнхаузен“. Щастлива съм, че успях да осъществя тази мечта заедно с моята приятелка Илияна“, сподели Петя Георгиева на 17 г. от Павликени.
Събитието се състоя благодарение на Община Козлодуй и съдействието на Агенция за регионално развитие и бизнес център – Видин. Мероприятието е част от дейностите по проект „Приключение с балон – нов съвместен туристически продукт“, финансиран по програма ИНТЕРРЕГ V-A Румъния - България. В рамките на проекта ще се проведат привързани издигания с балон в десет български града и десет града в Румъния. 
Привързаното издигане се провежда с цел популяризиране на новия туристически продукт – летене с топловъздушен балон, който ще бъде включен в туристически оферти, предлагани в цялата трансгранична зона Румъния - България.
Проектът се изпълнява от Агенция за регионално развитие и бизнес център – Видин в партньорство с румънската организация АРИЕС – Олтения и Агенция за регионално развитие и бизнес център 2000 – Монтана. 
Очаква се да бъдат привлечени повече чуждестранни туристи, да се повиши броят на нощувките в трансграничната зона, обхващаща 8 области в България, граничещи с река Дунав – от Видин до Добрич и 7 области в Румъния – от Мехединци до Констанца.2017-08-14 07:24:23