Отново изкорениха красиви растения в Мездра

Отново изкорениха красиви растения в Мездра

За пореден път красиви растения, засадени в Мездра бяха изкоренени от недобросъвестни граждани. През изминалата нощ е извършено посегателство на близо 12 броя чемширени храстчета, които бяха засадени в алеята на ул. „Ал.Стамболийски“ в непосредствена близост до паметника на Васил Левски. Залесяването бе осъществено съвместно от служители на Общинския център за социални услуги и дейности и БЧК по повод тазгодишното отбелязване на Европейски ден на солидарност между поколенията- 26-ти април.

Това не е първият случай, в който недобросъвестни граждани изкореняват красиви насаждения в Мездра. В края на март работници от общинското предприятие „Чистота“  засадиха цветя, дръвчета и храсти в централната градска част и обособените паркове. Бяха закупени 70 цветни дървета, сред които едни от най-красивите паркови растения като Магнолия, Японска дива вишна, Офика, Лириодендрон и др. Още преди да бъдат финализирани дейностите по пролетното разкрасяване на града, вече липсваха 16 рози от алеята на ул. „Ал.Стамболийски“. В края на май пък бяха изкоренени над 30 от новонасадените цветя пред сградата на Общината.

Общинска администрация-Мездра апелира към всички граждани, които станат свидетели на вандалски прояви от какъвто и да е характер, да сигнализират за това на Дежурния по обществен съвет на телефон 0885 69 55 04 или в Районно управление „Полиция“ – Мездра.
2017-08-13 07:32:13