Възрастни хора посетиха АК “Калето“

Възрастни хора посетиха АК “Калето“

13 потребители, настанени в Дома за стари хора в Мездра посетиха Археологически комплекс “Калето“. Целта на визитата бе да се разнообрази ежедневието им и да се възползват от прекрасните условия и услуги, които предлага обекта. Кметът на Община Мездра инж. Генади Събков приветства посетителите и им пожела още дълги години да бъдат все така енергични и ентусиазирани. Кметът лично демонстрира на възрастните хора как се стреля със спортния лък в обекта и събуди интереса им към него. Почти всички опитаха ловкостта си и се оказаха изключително точни.

Ръководителят на АК „Калето“ инж. Димитър Павлов запозна възрастните хора с историята на обекта и демонстрира как се стреля с монтираната в обекта реплика на старинно оръдие- трибучет.

Гостите на комплекса разгледаха залите и находките, като останаха запленени от прекрасните водни лилии в езерото на обекта и нахраниха японските шарани в него. След това чуха лекция за здравословното хранене, представена от Невена Михайлова. Ръководителят на „Арт център“-Калето Снежана Петрова обогати познанията на възрастните хора за позитивното мислене и медитация, след което творецът ги зареди с положителни емоции, които бяха изобразени в рисунки.

Потребителите на Дома за стари хора в Мездра останаха впечатлени от гостоприемството на кмета и екипа на АК“Калето“, както и от предлаганите услуги в обекта. Те бяха категорични, че ако им се отдаде възможност, отново биха посетили най-известния туристически обект в Мездра.
2017-08-10 06:35:37