Нова драма с пътните ремонти в Козлодуй

Нова драма с пътните ремонти в Козлодуй

Продължава сагата с безкрайните жалби срещу обществената поръчка за ремонт на критични пътни участъци в Козлодуй. Ново обжалване на процедурата пред Върховния административен съд за пореден път отложи важните строителни дейности.

"Следващите законови стъпки, които Община Козлодуй ще предприеме, са да защити позицията си пред ВАС и да изчака в законоустановените срокове окончателно решение по казуса", казаха от местната управа. 

Порочният кръг от жалби, подавани от фирмата "Еврострой-67", продължава от месеци. Междувременно общественото недоволство срещу забавените ремонти ескалира и вчера пред общинската администрация в крайдунавския град хора се събраха на мирен протест.  

При тях слезе зам.-кметът на общината Юрик Мартинов, който за пореден път обясни какво и как спъва ремонтните дейности. 

„Общината е заделила 300 хил. лв., които за съжаление не може да използва, защото обществената поръчка за избор на изпълнител е спряна поради обжалване. Общинското ръководство е направило всичко възможно в законовите рамки за започване на ремонтни дейности на пътна инфраструктура в община Козлодуй”, увери протестиращите Мартинов.

Днес пък стана ясно, че стартират аварийни ремонтни дейности по невралгичните участъци в община Козлодуй. В договора за тях са заложени 11 отсечки от улици в Козлодуй, и 6 в селата Хърлец, Гложене и Бутан. Сумата за извършване на необходимите ремонти е 30 000 лева, казаха от общинската управа. 
2017-08-08 11:11:30