Балканско село почете родовата памет

Балканско село почете родовата памет

Стотици жители и гости на село Люти дол се събраха в местността "Кръста", за да отбележат празника на родовата памет. Във веселието участваха  детската вокална група от село Дърманци, женските хорове на Игнатица и Люти дол, както и майсторите на танца от aнсамбъл "Мездра” с художествен ръководител Мирослав Аспарухов. Тържеството в Люти дол бе открито от кмета на населеното място Станислав Ангелов.

„ От години организираме това тържество. Денят наистина се превръща в празник за всички, защото тук се събират хора, които не са се виждали от години. Миналата година дойдоха над 300 човека. Стараем се да събираме много млади. Празникът е насочен преди всичко към тях. Искам да пожелая на всички успехи и догодина да сме още повече, тук на площада в село Люти Дол, за да можем заедно да запазим тази дългогодишна традиция и с всяка изминала година да я обогатяваме с много нови прояви“, заяви Ангелов.

Специален гост на проявата бе кметът на община Мездра инж. Генади Събков . Той отправи поздрав към жителите на балканското село.

„Отново е началото на месец август и вие сте тук на кръста, за да направите своето хубаво тържество. Поздравления за всички деца и самодейци, които взимат участие в програмата“ , каза инж. Събков.

След края на празничната програма в центъра на селото се изви кръшно българско хоро. 
2017-08-07 11:59:57