Почистиха коритото на част от река Боденска

Почистиха коритото на част от река Боденска

Почистване на растителност и наноси от река Боденска в района на ДГ “Мир“ бе осъществено в края на месец юли. Дейностите бяха възложени от кмета инж. Генади Събков на 24-ти юли и само за 10 дни бяха изпълнени.

Днес кметът инспектира качеството на извършените дейности, които за първи път се осъществяват със средства от общинския бюджет.

„Оценката ми е изцяло положителна. Виждам, че хората, които наехме са свършили чудесна работа. Мина времето, когато разчитахме на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет. Писмата, които пишем до членовете на комисията, и проектите, които изпращаме, не срещат разбиране. В момента имаме представени 2 проекта за почистване на двете реки Боденска и Моравешка на обща стойност над 400 000 лв. Няма реакция и дори отговор от тяхна страна, затова решихме да вземем нещата в свои ръце.“, съобщи инж. Събков.

Почистването на част на коритото на р. Боденска бе осъществено със средства от бюджета на Община Мездра в размер на  22 000 лв.

Осъществените дейности  възпрепятстват наводняването на разположената в близост ДГ“Мир“, което традиционно се наблюдава при обилни валежи.

„Искам да отправя благодарности на Община Мездра от името на целия колектив и лично от мое име за почистването на тази част на реката, която е в съседство с ДГ“Мир“. Смятам, че въпреки финансовите затруднения, Общината успя качествено да изчисти тази част от реката, с което осъществи превантивни действия за предотвратяване наводняване на детското заведение.“, заяви Зоя Цветкова, директор на ДГ “Мир“.

Община Мездра ще търси начини за освобождаване на средства от бюджета, за да се осъществи почистването и в останалата част от коритото на р. Боденска.
2017-08-03 17:08:37