Кметът Събков инспектира ремонта на пътя Мездра-Долна Кремена

Кметът инспектира ремонта на пътя Мездра-Долна Кремена

Кметът на община Мездра инж. Генади Събков инспектира ремонта на републиканския път III-103,  в участъка, който свързва Мездра и Долна Кремена. Трасето се поддържа от Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/ и състоянието му е изключително лошо. Няма общински път в Мездра, чието  състояние да е толкова тежко.

Преди месец инж. Събков се срещна с новия директор на Областно пътно управление - Враца Веселин Николов и му показа какво е състоянието на път III-103. Благодарение на целенасочените действия от страна на кмета на Общината и директора на пътното управление АПИ отпусна средства за ремонта.

Инж. Събков заяви, че е изключително доволен от бързата реакция на стопаните на пътя. Според него се работи качествено и отговорно. Кметът обаче не е удовлетворен от размера на финансирането.

„Отпуснати са средства за преасфалтиране на 1 650 кв. м. от пътя, които са крайно недостатъчни. Целият път от разклона на Е-79 до землището на с. Горна Бешовица е в много лошо състояние. В това се убедиха работниците и представителите на АПИ, когато видяха състоянието и основата на пътя. Той не е проектиран за такава товароносимост, при каквато редовно се използва. Необходими са още много средства, за да довършим трасето и да го направим проходимо при съвременните условия.“, заяви по време на инспекцията инж. Събков.

Кметът е провел и предварителен разговор с изпълнителният директор на АПИ инж. Дончо Атанасов, който е поел ангажимент за допълнително финансиране. На този етап то все още не е факт и инж. Събков ще продължи разговорите за отпускане на допълнителни средства за подобряване състоянието на най-критичните участъци от трасето.

„Очаквам настоящият ремонт да завърши до края на седмицата. Това е едно добро начало, но в никакъв случай не е удовлетворително. Ще бъда изключително настоятелен в исканията си за отпускане на средства за подобряване състоянието на пътя, по който преминава голям пътникопоток. По него се движат моторни превозни средства не само от 6 от селата в Община Мездра, но и се осъществяват и връзките с общините Роман и Бяла Слатина.“, допълни инж. Събков.

Кметът благодари за бързата реакция на ръководството на ОПУ-Враца и заяви, че ще продължи целенасочените си действия за настояване АПИ да отпусне допълнителни средства за подобряване състоянието на републиканската пътна мрежа на територията на Община Мездра. 
2017-08-03 14:45:55