10 години нова културна дейност в Крапец

10 години нова културна дейност в Крапец

С богата музикална и художествена програма бе отбелязана 10-годишнината от възстановяването на НЧ „Светлина-2007“ в село Крапец. Празникa почетоха десетки приятели на просветното средище.

Сред официалните гости на тържеството бяха кметът на Община Мездра инж. Генади Събков, председателят на общинския съвет Яна Нинова и общинският съветник Наталия Христова.

Начало на празничната програма поставиха децата от село Крапец, които развиват талантите си в читалището. Галя Цветкова и Цвети Цветкова изпълниха песента „Приятели“. Габриела Гоцева рецитира стихотворението на Елисавета Багряна „Потомка“. Шани Кънчова изпълни българската народна песен „Лиляно моме“, а Сандра Кънчова - „Самодива“. С музикални изпълнения се представиха още Лидия Ангелова, Елизабет Виталиева, Поля Росенова и Ванеса Богданова.

Шани Кънчова, Сандра Кънчова и Владимир Валентинов демонстрираха актьорския си талант чрез сценка за мързеливата невяста.

Диана Асенова представи стихотворението „Високи сини планини“, а Теодора Воденичарска- „Родна стряха“.

В празника на читалището се включи и женска певческа група „Белокаменица“ при НЧ „Просвета 1928“ - с. Царевец. Под бурните аплодисменти на гостите, дамите изпълниха песните: „На Цветница“, „С тъга по теб“ и „Либе Станке“.  

Жените от клуба при НЧ „Светлина - 2007“ изиграха етюд от живота на възрастните хора и заредиха гостите с положително настроение.

Кметът на община Мездра връчи поздравителен адрес на ръководството на читалището, приветства екипа на просветното средище, поздрави организаторите на тържеството и отбеляза, че за 10 годишни  читалището е дало своя решаващ принос за развитието на селото.

„Читалището е неразривно свързано с живота на селото. В село Крапец има много таланти- и млади, и стари. От сърце Ви желая да се развивате още повече и да трупате самочувствие защото имате много таланти. Творете, забавлявайте се и вървете напред. Сигурен съм, че бъдещето е пред вас! Бъдете все така упорити и всеотдайни, за да съществува и читалището и село Крапец!“, каза инж. Събков.  

Председателят на Общински съвет-Мездра Яна Нинова и общинският съветник Наталия Христова също поздравиха екипа на читалището.

Приветствие за годишнината на читалището изказа и г-жа Бистра Георгиева.

Почетни плакети за родолюбие, за изключителна  инициативност и сърцатост, за всеотдайност и принос за изграждането и развитието на читалищната и културната дейност в с.Крапец получиха: инж. Илия Николов, председателят на читалището Дафина Цветкова и Елена Василева.

Илия Николов изказа благодарност на инж. Събков от името на жителите на селото за оказаните морална и материална помощ за възстановяване на читалището.

Дафина Цветкова връчи и благодарствен адрес на кмета за съществения му принос за възстановяването и подпомагането дейността на читалището.

Самодейците и участниците в празничната програма получиха грамоти.

Кулминация в празничната програма бяха изпълненията на танцов ансамбъл „Мездра“, които изпълниха танците „Пирински“, „Копаница“, „Северняшки“, „Тракийски“, „Шопски“ и „Розобер“.


1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20


2017-08-02 16:34:30