Протест поиска оставка на кмет за ЧРД

Искат оставка на кмет за ЧРД

Около 30 граждани на Криводол поискаха оставката на кмета Петър Данчев навръх рождения му ден. Преди час недоволни от управлението му се събраха пред сградата на местната управа с призив градоначалникът да се оттегли. 

„Събираме се днес, за да кажем на обществото какво се случва в Криводол. Общината затъва, трупа дългове и не изпълнява разписани мерки за финансово оздравяване“, заяви пред „Враца днес“ общинскияът съветник Иван Иванов. Той представи 20 опорни точки на протеста, сред които недовършени проекти, невнесени пари за осигуровки на персонал, обвинения в нарушаване на закона за обществените поръчки и други.

„Настояваме Данчев незабавно да депозира оставка заради некомпетентно управление. Готови сме да продължим с протестите“, заяви още Иванов.

Междувременно в общинската сграда се събраха почти всички селски кметове, за да декларират подкрепа за Петър Данчев и неговия екип. Управниците дори поискаха да се фотографират, за да е документирана позицията им в подкрепа на градоначалника.

От своя страна, рожденикът Данчев определи като несъстоятелни обвиненията срещу него.

„Не аз, а предишен управник на общината е виновен за сегашното състояние. Всичките им обвинения са неоснователни и това ще се види след проверка на компетентните органи“, категоричен бе Данчев. По думите му, самият факт, че получава подкрепа от почти всичките си колеги кметове е доказателство, че работи съвестно в услуга на гражданите.

Напрежението в Криводол зрее от месеци, но връхна точка достигна след серия репортажи на публицистично предаване по национална телевизия.
2017-07-28 11:46:57