Започна лятната академия „Патиланци”

Започна лятната академия „Патиланци”

Започнаха заниманията от Лятната академия „Патиланци“ в Мездра. Инициативата е насочена към деца от социално слаби семейства, ползващи услугата „Осигуряване на безплатен топъл обяд 2016” и се реализира от Общинският център за социални услуги и дейности /ОЦСУД/ съвместно с Фонд „Мисия”. 

За поредна година целта на лятната академия е да се осмисли свободното време на малчуганите с нещо интересно и полезно, което да ги мотивира да се хранят здравословно, да спазват добра лична хигиена, да четат, рисуват и творят. Децата са провокирани да  развият своето въображение и да се осмелят да мечтаят, въпреки тежкото социално положение, в което се намират техните семейства.

Дейностите от лятната академия ще протекат в 3 модула. Днес заниманията започнаха в салона на Социалния комплекс, след което малчуганите посетиха библиотеката при НЧ „Просвета 1925-Мездра”. Там се потопиха във вълшебния свят на книгите и четоха любими детски книжки.

Заниманията от втория модул ще стартират от 10.00 ч. на 26-ти юли  с „Ателие за малки художници“. Всеки участник ще има възможност да изрази себе си чрез художественото изкуството. Планирана е разходка с екскурзовод до Археологически комплекс „Калето”.

От 10.00 ч. на 3-ти август децата ще разберат защо е важно да се хранят здравословно, защо редовното миене на зъбите е важно и най-вече колко е приятно и полезно да прекарват ваканцията навън, отколкото пред телевизора и компютъра затворени в къщи. Специален гост-лектор ще бъде д-р  Ирена Видинова – зам. директор на РЗИ – Враца.

 
2017-07-24 13:43:02