17 младежи си взеха „село назаем“

17 младежи си взеха „село назаем“

15 доброволци и две деца живяха в живописното оряховско село Долни Вадин десет дни. Петима от тях участваха и в първото издание на проекта. Още двама от старите "селяни назаем" дойдоха да помагат.Тук пристигнаха и близки на доброволците.  "Село назаем 2" подкрепиха Илиян и Катя Андонови - като дарители, Пламен Стоилов - с изложба на дървени и керамични пластики с материали от река Дунав, Марин Маринов от Варна с ценна информация от 1904 г., описваща Долни Вадин.

Читалищните дейци от Асеново, Санадиново, Въбел и Любеново подсигуриха вкусен кетъринг. Проявата не би била на това ниво без Кметство Долни Вадин и чудесните наши доброволци- Людмил, Лютко, Печо, Пламен, Данчо, Гриша, Ризо, Веси, Сашо, Валери, Майки, Сандра, Йони, Любляна, ПК "Дунавски кът". Благодарим и на семействата, които приеха нашите градски герои тази година.

 През 10 дневния престой участниците изградиха външна сцена, почистиха централната част на селото, приготвиха топъл обяд за всички живущи в Долни Вадин, участваха в седянка,разгледаха забележителностите, подредиха изложбата на Пламен Стилов, гледаха филма "Истории като на кино" на режисьора Атанас Христосков  и се докоснаха до красотата на реката. Своите емоции, впечатления и таланти те представиха в „Арт вечер“ пред жителите на Горни, Долни Вадин и гости на празника. Проектът завърши с кръгла маса, на която участниците представиха тяхната гледна точка и идеи за "Село назаем" и бъдещото развитие.  Предстои през септември да се представи фотоизложба и филм за събитието. Второто  издание на "Село назаем" се осъществява с финансовата подкрепа на VIVACOM Регионален грант.

Анелия СПАСОВА
2017-07-24 08:56:15