Протестиращи блокираха входа на Мездра

Протестиращи блокираха входа на Мездра

С призив „Да спрем убийствата на пътя” жители на Мездра излязоха тази вечер на протест. Срещу войната на пътя обаче се обявиха едва 20 жители на железничарския град. Те окупираха входа на града откъм Ботевград, на отбивката за градския стадион преди моста над река Искър. С протестните си действия те пожелаха публично да се обявят срещу това, което става през последните години на пътното платно.

„Не искаме повече да се дарява кръв на пътя”, скандираха протестиращите. Очакванията им са управляващите да чуят исканията им и да застанат зад тях. Да започне налагането на по-строги санкции на нарушителите и да бъде направена цялостна промяна в Закона за движение по пътищата е основното желание на протестиращите.

„Искаме промените да не са козметични, а драстични”, категорични са жителите на железничарската община.

Сред събралите се тази вечер бе и градоначалникът на Мездра Генади Събков, който призова за разумно шофиране.

„Нека покажем, че не искаме да сме следващите жертви на войната по пътищата и да не забравяме, когато седнем зад волана какви хора сме. Управляването на лек автомобил е лична отговорност и нека да помислим преди да караме безразсъдно.”, заяви Генади Събков.

В края на протеста хората пуснаха в небето черни балони.

Пародоксално или не  в деня на протеста срещу войната на пътя станаха общо три пътно-транспортни произшествия. На обхода на Враца, при тежка катастрофа лека кола се заби под ТИР. По предварителна информация в автомобила е имало две деца и двама възрастни. По-рано през деня румънски ТИР се обърна и разпиля бутилки безалкохолно по асфалта. След това пътно-транспортно произшествие друга лека кола и ТИР също катастрофираха, като щетите са само материални. 
2017-07-19 19:02:08