Оряхово с иновации за годишнината на Апостола

Оряхово с иновации за годишнината на Апостола

Оряхово почете рождението на Васил Левски с иновации в градската среда. Празничният ден започна с откриване на нови информационни табла на ул. „Васил Левски” по проект „Вчера и днес в квадрати” на местния исторически музей. Проектът се реализира по Програма „Аз дарявам, за да променям” на Сдружение „1 юни”. След традиционното прерязване на лентата присъстващите се отправиха към бюст-паметника на Васил Левски, за да почетат паметта на най-обичания национален герой. Стихове за Апостола рецитираха децата от Детска градина „Дружба”. Венци и цветя се поднесоха от името на Община Оряхово, Общински съвет Оряхово, ПП ГЕРБ Оряхово, НУ „Д-р Петър Берон”, ДГ „Пролет”, ДГ „Дружба”, НЧ „Надежда 1871” гр.Оряхово,  Общински комитет „Васил Левски” Оряхово и граждани.

Последва тържествена програма в ХГ „Проф. Марин Върбанов” по инициатива на Общински комитет „Васил Левски” Оряхово, посветена на 180 годишнината от рождението на Апостола и на 150 години от основаването на революционен комитет в Оряхово. Представени бяха две възстановки – създаването на Оряховския революционен комитет и среща на Левски с местните комитетски дейци.

На събитията присъстваха Христина Цонева – секретар на Община Оряхово, Румяна Декова – председател на Общински съвет Оряхово, Наталия Костадинова и Иван Янков – ръководители на Сдружение „1 юни”, много жители и гости на града.

 

 
2017-07-18 15:52:26