Социалисти от Мездра посетиха Народното събрание

Социалисти от Мездра посетиха Народното събрание

Младите хора бяха посрещнати от Народните представители от БСП-Враца Иван Генов и Николай Иванов, както и от областния председател на партията столетница във Враца Ивайло Лилов. Още в началото на пленарния ден Мирослав Павлов, Силвия Кръстева, Добромир Александров, Силвия Ветова, д-р Веселин Петров, Владимир Шополов и Мария Божидарова станаха неволни свидетели как председателят на Народното събрание изгони депутата от „БСП за България“ – проф Румен Гечев. Ябълката на раздора се оказа покриването от страна на Димитър Главчев на вицепремиера – Томислав Дончев. Дончев бе призован да разясни повече около сумата, която трябва да бъде заплатена на Международната банка за възстановяване и развитие, която  е в размер на 2 390 000 лв. Посочената сума цели България да се възползва от консултантски услуги на Международната банка за възстановяване и развитие.

Мездренските социалисти се срещнаха със заместник председателя на ПГ та „БСП за България“ Драгомир Стойнев, с когото разговаряха по актуалните политически теми за страната и Северозапада. Пред Стойнев мездренчани се възмутиха от разразилия се скандал в пленарната зала и попитаха Драгомир Сойнев: „Защо подобни суми се плащат за консултантски услуги, без видим резултат, а не се насочат към Северозапада, за да се реши някой от много проблеми там? Редно ли е и не е ли вече срамно един цял регион в страната ни да е на дъното в Европейският съюз? Превръща ли се Северозападът в Гетото на ЕС ? Постави се и въпросът с пътя Мездра – Ботевград, социалистите припомниха как за изграждането на четири лентов път Бургас – Слънчев бряг има пари според Борисов, път който ще се ползва три месеца в годината, а за Международното трасе няма?

Мездренчани и със заместник председателя на Българската Социалистическа Партия – Кирил Добрев за бъдещето на младите хора в политиката.В кабинета на „Позитано 20“ се поставиха много местни политически проблеми, които тепърва ще бъдат решени с помощта и подкрепата на Добрев.
2017-07-14 09:22:03