Закриват училището в Елисейна

Община Мездра спечели финансиране за оптимизация на училищната мрежа

Училището в Елисейна бе включено в процедура по закриване с решение №329 от протокол №22 / 27.04.2017 г. на Общинския съвет в Мездра, съобщиха от местната адсминистрация. За затваряне на учебното заведение се говори отдавна, след като учениците намаляха прогресивно в последните години. Средствата за издръжката на школото ще бъдат трансферирани към общините след обнародване на заповедите за прекратяване дейността на училищата в Държавен вестник и след изтичане на 14-дневния срок за обжалване на заповедите пред Върховния административен съд, съобщиха от Община Мездра.

От администрацията в железничарския град се похвалиха също, че са спечелили важен проект за ремонт и модернизацията на училището в Зверино, което ще поеме и учениците от Елисейна. То ще стане приемно школо, като в него ще се инвестират 132 590 лв. Парите ще дойдат от МОн след одобрен проект по Националната програма за оптимизация на училищната мрежа на Министерството на образованието и науката. Финансирането ще се ползва за изграждането на нов компютърен кабинет в училището, като ще бъдат закупени 11 компютърни системи, интераткивна дъска и периферия. Също така ще бъдат доставени и 3 батерии от бутилки за пренос на компресиран природен газ.

За подобряване текущото състояние на сградния фонд се предвиждат цялостна реконструкция на хидроизолационното покритие на физкултурния салон на училището, както и ремонт на салона, фоайетата, коридорите, кабинетите и санитарните помещения на четирите етажа на сградата.

 
2017-07-07 11:46:59