Мездра превръща села в "райски кътчета"

Мездра превръща села в

Малки еко проекти ще разкрасят няколко села в община Мездра. Това стана възможно с одобрението на местния общински съвет, който даде зелена светлина за реализирането на предложените от кметства и жители малки граждански инициативи.

Според подадените проекти в Очин дол ще се изгражда кът за отдих и оформяне на прилежащите му пространства. Във Върбешница ще се създаде „райско кътче“ в центъра на селото. Предстои още подмяна на дограмата в кметство в Горна Кремена, изграждане на стрийт фитнес на открито в двора на СУ “Иван Вазов“ в Мездра, възстановяване на каменната чешма в Руска бела и облагородяване на прилежащото пространство. Ще бъде ремонтирана и залата за тържества в Царевец. В Типченица ще се реализират мерки за енергийна ефективност на сградата на кметството /подмяна на част от дограмата, ремонт на помещения на кметството, пенсионерския клуб и салон към читалището/. В Брусен ще се реализира проект „Бъдеще за децата“, според който ще се изградят три беседки за отдих, ще бъде подменена ограда на детска площадка и ще се ремонтира тоалетна.

 Преди гласуването кметът на Община Мездра инж. Генади Събков заяви, че подкрепя програмата за малки местни инициативи.

„Очаквах да има повече предложения от физически лица и малки групи хора, желаещи нещо да се реализира в тяхната улица и в техния квартал. Надявам се с реализирането на представените проекти да провокираме активността на нашите съграждани“, заяви Събков и обеща да помага за финансиране на още по-амбициозни начинания, инициирани от граждани.

Крайният срок за изпълнение на проектите е 30 октомври 2017 г., като за тях ще бъдат заделени 29 766 лв. от общинския бюджет.
2017-07-04 13:56:23