Откриват детски парк в Козлодуй

Откриват детски парк в Козлодуй

Първият детски парк в Козлодуй ще бъде открит на 3 юли. Специален гост на празника ще бъде Крисия Тодорова, която заедно с малчуганите от общината ще изпее песента „Планетата на децата”, спечелила второ място на Детската Евровизия преди години. Много атракции, забавни герои и балони ще забавляват аудиторията по време на тържеството.

„Сбъдва се една мечта на стотици козлодуйчани – и нашият град да има специален детски парк, който да бъде предназначен само и единствено за децата ни. Надявам се съгражданите ни да одобрят това, което създадохме. Трябва само да го пазим, за да го ползваме дълги години. Изключително съм благодарна на Премиера и финансовия министър, които съдействаха с целево финансиране за изграждането на тази прекрасна придобивка за децата на Козлодуй”, коментира кметът на общината.

Детският парк е с размери два декара. В него има няколко детски площадки за деца до 17-годишна възраст. Сред съоръженията има тролей, паяк за катерене, слънчево табло, което се задейства от топлината на ръцете, две табла за зареждане на телефонни апарати. В беседки родителите ще могат да отпочиват, очаквайки своите деца, а специално изградената амфисцена ще дава възможност за мини събития в парка. Сцената има и друго предназначение –  цветен фонтан, които ще разхлажда посетителите в горещините. В парка се извършва денонощно видеонаблюдение. Пространството е покрито с над 1 800 квадрата тревни чимове, подвързана е и поливна система.

За изграждането на детския парк община Козлодуй получи целево финансиране от 520 000 лева. Процедурата стартира през април 2016-та година, когато Маринела Николова проведе първите разговори по темата. През декември 2016-та година средствата бяха преведени и бяха стартирани процедури за избор на изпълнител и строителство.

 
2017-06-28 09:38:55