АК “Калето“ ще празнува четвърти рожден ден

АК “Калето“ ще празнува четвърти рожден ден

Продължава обогатяването на програмата, с която ще бъде отбелязан четвъртият рожден ден на Археологически комплекс „Калето“ в Мездра. Мероприятията ще стартират на 1-ви юли от 10.00 ч. в най -известния туристически обект в региона.

 В празничната програма ще се включат женските певчески групи: „Детелина“- с.Брусен и „Белокаменица“- с.Царевец. За доброто настроение на гостите ще се погрижат и Група за стари градски песни „Мездрея“ и Вокална група „Детски свят“ с ръководител Анета Петкова. Със свое изпълнения ще се представи и Йоана Лиловска с ръководител Анета Петкова. Народната певица Беатрис Александрова ще изпълни песни от българския фолклор. Тя е ученичка на народната певица Бинка Добрева и племенница на председателя на Мото клуб „Велика България“ Мартин Манев,  който е с мездренски корени.

Мото клуб „Велика България“ и Национално сдружение „Хан Кубрат“ ще зарадват гостите на четвъртия рожден ден на АК“Калето“ и с още един подарък. Това ще е изпълнение на Музикално танцов център „Бели Брези“ от София.  За малките гости на комплекса са подготвени викторина и опознавателни игри, организирани от ПП“Врачански Балкан“-Враца.

По време на отбелязването на празника ще бъдат връчени и нашивките на новите членове на Мото клуб „Велика България“. Ще се проведе и организираното от Спелеоклуб "Мездра" „Състезание за купата на община Мездра“. То е част от календарния план на Българската федерация по спелеология за 2017 година. Гостите на празника ще имат възможността да се спуснат с въжен тролей от скалите, разположени в близост до АК“Калето“ над река Искър.

Фирма „БИОДРИНКС” ООД ще предостави възможност гостите да опитат  иновативна и здравословна безалкохолна напитка. За почитателите на традиционната кухня са предвидени гореща скара и студена бира.
2017-06-27 14:12:11