Започнаха курсове по плуване за ученици

Започнаха курсове по плуване за ученици

За 19-та поредна година в хотелски комплекс „Долче вита“ се провеждат плувни курсове за ученици. Те се организират от Община Мездра и Центъра за подкрепа за личностно развитие.

Обучението през лято 2017 г. започна днес и ще продължи до 1-ви септември. Плувните курсове ще се проведат в 5 смени, като във всяка ще се включат по 20 деца. Традиционно интересът към обучението е огромен, но тъй като обхватът на курса е ограничен, тази година 100 младежи от I до VIII  клас ще се включат в него.

И тази година плувните курсове започнаха със строяване на децата от първата смяна. Те бяха инструктирани, направиха разгрявка, след което започна същинското обучение.

„Курсът започва с най-важния стил в плуването- кроул. Правим упражнения за ръце и крака. След като децата успешно усвоят тези знания, преминаваме към втория по важност стил-бруст.“, разясни Христо Иванов, ръководител плувен курс,1 смяна.

Инструкторът допълни, че има младежи, които за поредна година се включват в плувния курс. Те желаят да усъвършенстват уменията си. Има и деца, които не могат да плуват. Тяхното обучение започва в малкия басейн. След като се усъвършенстват, тренировките се преместват и в по-дълбокия басейн.

Плувните курсове в Мездра са елемент от Общинската програма за осмисляне на свободното време на децата през лятната ваканция.

І смяна на  курса ще продължи до 7 юли 2017 г.; ІІ смяна – от 10 юли до 21 юли 2017 г. Обученията за ІІІ смяна ще се проведат от 24 юли и ще приключат на 4 август 2017 г., а за ІV смяна – от 7 август до 18 август 2017 г.  Последните за годината обучения на V смяна са предвидени да започнат от 21 август до 1 септември 2017 г.
2017-06-26 13:16:32