Отбелязват четвъртия рожден ден на АК “Калето“

Отбелязват четвъртия рожден ден на АК “Калето“

С богата програма ще бъде отбелязан четвъртият рожден ден на Археологически комплекс „Калето“ в Мездра. Мероприятията ще стартират на 1-ви юли от 10.00 ч. в най - известния туристически обект в региона.

В празничната програма ще се включат Спелеоклуб - Мездра, MOTO KLUB " ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ " МК, Природозащитен Център „Натура“, Вокална Група "Детски свят" с ръководител Анета Петкова, Народно читалище „Просвета 1925“- Мездра и състави от читалищата в селата Брусен и Царевец.

По време на събитието ще се проведе организираното от Спелеоклуб "Мездра" „Състезание за купата на община Мездра“. То е част от календарния план на Българската федерация по спелеология за 2017 година. Гостите на празника ще имат възможността да се спуснат с въжен тролей от скалите, разположени в близост до АК “Калето“ над река Искър.

Народната певица Беатрис Александрова ще изпълни песни от българския фолклор. Тя е ученичка на народната певица Бинка Добрева и племенница на председателя на MOTO KLUB "ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ" МК Мартин Манев, който е с мездренски корени.

Координаторът на посетителски център "Натура" Георги Антонов ще проведе занимателна игра с деца, чиято цел е да обогати познанията им за биоразнообразието в района.

Фирма „БИОДРИНКС” ООД ще предостави възможност гостите да опитат  иновативна и здравословна безалкохолна напитка. За почитателите на традиционната кухня са предвидени гореща скара и студена бира. Входът за всички мероприятия е свободен.
2017-06-19 15:30:57