Еко проекти разкрасяват Криводол

Еко проекти разкрасяват Криводол

Криводол ще придобие нов облик след реализирането на два спечелени еко проекта. Разработките са в рамките на националната кампания „Чиста околна среда 2017 г.“ и обявения от министерството на околната среда и водите и ПУДООС конкурс на тема „Обичам природата и аз участвам“. Те са на обща стойност 15 000 лева.

Първият проект е за изграждане на площадка за фитнес на открито. В него е предвидено да бъдат монтирани 7 фитнес уреда, 8 пейки и 4 кошчета за отпадъци, съобщиха от общината. На мястото ще бъде положена каучукова спортна настилка. Уредите ще могат да се използват целогодишно от всички възрастови групи. Реализирането на този обект е на стойност 10 000 лева.

Другата разработка е на детска градина „Славейче“. Тя е на стойност 5 000 лв. и в нея е предвидено почистването на зелените площи и изграждане на екоплощадка. В двора на детското заведение ще бъде монтирано комбинирано детско съоръжение, което включва – пързалка, люлка и беседка. Една от целите на проекта е създаване на привлекателна и безопасна за децата околна среда за отдих и игри.

Очаква се и двата обекта да бъдат реализирани до края на годината.
2017-06-15 11:59:54