С концерт отбелязаха празника на училището в Търнава

С концерт отбелязаха празника на училището в Търнава

С празничен водосвет, отслужен от Тодор Дудов - за  здраве, сполука и успех започна празничния ден в училището в село Търнава. В стройно   шествие деца, учители и гости се отправиха към читалището, където празникът продължи с тържествен концерт.

Под звуците на „Училище любимо, наше, поклон на твоя праг“, написано по текст на Радослав Линковски и музика на Николай Неновски, публиката на крака посрещна училищното знаме.

Ретроспекция на събитията, белязали развитието на образованието в Търнава, направи директорът на училището Ирена Янкова. Гости на празника бяха Слави Нецов- народен представител в 44-то народно събрание, инж. Иво Цветков, кмет на община Бяла Слатина, които поздравиха жителите и гостите на празника. С присъствието уважиха училището и общински съветници, директори на училища от общината и областта, бивши възпитаници.

Поздравителни адреси от  Министъра на образованието и господин Красен Кръстев, народен представител прочете  кметът на Търнава Габриела Раловска.

Кулминация на празника беше празничният концерт на хор „Звъника“, гр. Плевен, с ръководител  Ваня Делийска. С изпълненията си децата няколкократно изправяха публиката на крака. Празничната програма продължи на откритата сцена с изпълнение на ТС „Руменя“ и народно веселие.

 

 
2017-06-07 13:18:41