Буря отнесе настилка от пътно платно в Кридолско

Буря отнесе настилка от пътно платно в Кридолско

Обилните дъждове предизвикаха десетки инциденти в Кридолско. Едно от най-пострадалите села на територията на общината е Баурене. Дъждът там буквално е отнесъл бетоновата настилка от пътното платно, видяха техниците, изпратени веднага на място, за да констатират нанесените от пороя щети. В близост до улица „Ивайло“ има земеделски земи с наклон към селото и при всеки проливен дъжд водата прониква в намиращите се наблизо селскостопански постройки и залива съседните дворове и къщи, обясниха от общинската администрация.

„При последния дъжд, който валя в петък срещу събота, нивото на водата достигаше половин метър. Всичко беше залято. Надолу по улицата имаше тонове тиня и чакъл“, заяви кметът на Баурене Цветослав Тодоров.

Преди много години под пътя е имало канал, който е отвеждал водата в близкото дере. Сега обаче той е пълен с пръст, която пороите докарват от земеделските земи и в него растат храсти, които допълнително усложняват обстановката. Другата много сериозно пострадала улица е „Чапаев“, която донякъде е бетонирана, но оттам, където свършва бетонната настилка, платното е подкопано от водата и се е откъснало, допълни местният управник.

 

От община Криводол веднага се ангажираха да предприемат необходимите действия по отстраняването на щетите от стихията и недопускане улиците в Баурене да бъдат опустошени отново. Ще бъдат предприети конкретни действия, които включват - почистване на около 200 линейни метра канал, изкопаване на земни маси, почистване на треви и храсти, а след това и полагане на бетонови улеи в канала.Повърхностните води, които се стичат по наклона, ще бъдат отведени до близкото съществуващо дере. Предвижда се улица „Ивайло“ да бъде насипана с трошен камък. На улица „Чапаев“ пък се предвижда да бъде излята бетонна настилка, казаха от общината.
2017-06-07 11:00:42