Двама общественици бяха удостоени посмъртно със званието "Почетен гражданин на град Козлодуй"

Двама общественици бяха удостоени посмъртно със званието

Двама общественици бяха удостоени посмъртно със званието „Почетен гражданин на град Козлодуй” на вчерашната тържествена общинска сесия.Носители станаха Симеон Иванов и Тодор Доневски - деятели за развитието на козлодуйската гимназия и издигане на нейния престиж. Отличените съдействали активно за построяването на нова сграда на учебното заведение, били също дейни участници в национално движение за развитие на читалищната самодейност/

Носителите на званието „Почетен гражданин на град Козлодуй” бяха определени с решение на Общинския съвет, прието с мнозинство. Техните имена ще бъдат вписани в Почетната книга на Община Козлодуй.
Кметът Маринела Николова лично връчи на роднините на удостоените граждани плакети, изработени специално за случая.
„Радвам се, че присъствах на това събитие. И още по-радостен се чувствам, че все още има отношение към образованието в Козлодуй. Горд съм, че съм наследник на един достоен, велик и културен деятел”, сподели развълнуван проф. Спас Доневски, син на покойния Тодор Доневски.
Тържественото заседание приключи с музикални изпълнения на Цецка Каменова, учител в СУ „Св. св. Кирил и Методий” и на Детска вокална група „Щуротреска” с ръководител Галя Цветанова.

2017-05-31 07:38:36