Международен хандбален турнир „Млади локомотивци“ в Мездра

Международен хандбален турнир „Млади локомотивци“ в Мездра

В рамките на два дни, на игрището в СУ „Иван Вазов“ в Мездра се проведе Международният хандбален турнир „Млади локомотивци“. Той бе организиран от Община Мездра и Хандбален клуб "Локомотив" Мездра.

В турнира взеха участие командите младша възраст на 3 български отбора - „Локомотив“-Мездра, „Локомотив“ -Горна Оряховица и „Шугър“ - Плевен. В надпреварата  имаше и македонско участие - отборът на „Торо спорт“ от Виница.

В първия ден на турнира хандбалистите на „Локомотив“ - Мездра разгромиха своите противници от „Шугър“ - Плевен с 21:2 гола, а отборът на „Торо спорт“ надделя над „Локомотив“ - Горна Оряховица“ с 13:11. Във втория рунд срещи от първия ден на надпреварата мездренските хандбалисти победиха гостите от  Македония с 31:14, а съименниците им от Горна Оряховица сразиха „Шугър“ с 13:5.

Вторият ден на Международния хандбален турнир „Млади локомотивци“ премина с две срещи. Младшата на „Локомотив“ - Мездра надигра горнооряховчани с 37:19 гола, а тимът на „Торо спорт“ срази отбора на „Шугър“ с 26:13.

С актив от 6 точки и голово съотношение 89:35, хандбалистите на „Локомотив“ - Мездра заслужено завоюваха първото място. Втори се наредиха играчите на „Торо спорт“ с 4 точки. Трети се класираха младежите на „Локомотив“-Горна Оряховица с 2 точки, а четвърти останаха хандбалистите на „Шугър“ - Плевен.

Голмайстор на турнира стана Йохан Марков /“Локомотив“-Мездра/ с 23 точни попадения във вратата на противника. С приза най-добър вратар бе удостоен съотборникът на Марков Петър Ганев, а за най-полезен играч бе избран  Боян Серафимовски от „Торо спорт“

Призовете на младите хандбалисти връчиха държавният експерт за Северозападна България към Министерството на младежта и спорта з.м.с Росица Стаменова, кметът на Общината инж. Генади Събков, президентът на Хандбален клуб „Локомотив“-Мездра Любен Костов, председателят на Зоналния съвет по хандбал „Витоша“ Георги Валентинов и директорът на СУ „Иван Вазов“ Мариела Горанова.


1
2
3
4
5
6
7
8
9
10


2017-05-28 20:10:46