Красива детска площадка дари Русатом на козлодуйските деца

Красива детска площадка дари Русатом на козлодуйските деца

Вчера в град Козлодуй бе открита голяма и красива детска площадка. В модерното съоражение са вложени 80 000 лв. Тя е построена с подкрепата на руската компания АО „РусатомСервис“, част от държавната корпорация „Росатом“, и Община Козлодуй. Тържественото откриване уважиха кметът на община Козлодуй Маринела Николова, генералният директор на АО „РусатомСервис“ Евгений Салков, евродепутатът Владимир Уручев, Мая Занева- председател на ОбС - Козлодуй, Георги Халев - директор "Ядрена енергетика" в "Риск Инженеринг, общински съветници, много граждани и деца от крайдунавския град. Водеща на тържеството бе деветгодишната Снежина, а детската вокална група „Щуротреска“ изпълни детски песни. „Днес се случва едно важно и хубаво събитие в нашия град – откриваме нова, удобна, безопасна и красива площадка за децата на град Козлодуй“, заяви на церемонията по откриването кметът на Община Козлодуй Маринела Николова. „От името на жителите на град Козлодуй и лично от мое име изразявам нашата голяма благодарност към руската компания „Русатом Сервис“ за прекрасния жест да подари на децата това прекрасно място за игри. Детската площадка се намира в район, в който живеят повече от 2 500 души и сред тях има много млади семейства с малки деца. Вярвам, че това място ще стане любимо на всички тях. Ще се радвам, ако и други компании последват примера на нашите приятели от „Русатом Сервис“, каза още кметът.

„За „Русатом Сервис“ е важно да бъдем не само надежден бизнес партньор, но и социалноотговорна компания. През всичките тези години на отлична работа с АЕЦ „Козлодуй“ сме доказали своята отговорност. Аз съм много щастлив, че нашето сътрудничество се разшири с такъв забележителен проект. Да си призная, за мен няма по-голяма радост от това да видя блясъка в очите и щастливите усмивки по лицата на децата. Надявам се децата на Козлодуй да растат здрави и силни, и да създадат много приятелства на тази детска площадка“, отбеляза Евгений Салков.

Стотици малчугани изпълниха детската площадка, за да поиграят на воля на модерните катерушки и пързалки. Аниматори забавляваха децата с интересни игри, които продължиха до късно вечерта.


sn.1
sn.2
sn.3


2017-05-12 09:38:01